Home » Hoeveel is mijn motor waard?

hoeveel is mijn motor waard

Hoeveel is mijn motor waard?

Wil je je motor verkopen, dan is het verstandig om na te gaan hoeveel je motor nog waard is. Echter, hoeveel is mijn motor waard en hoe bepaal je dat?

Verkoopwaarde, dagwaarde en inruilwaarde: wat houdt het in?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat de verschillende waardes betekenen. Er zijn drie termen die gebruikt worden bij de verkoop van motoren: de dagwaarde, verkoopwaarde en inruilwaarde.

Dagwaarde

Vaak gaat het bij de dagwaarde om een schade geval. Dit betreft de waarde die je motor op dat moment nog waard is. Het gaat dan om een schademotor.

Verkoopwaarde

De verkoopwaarde betreft de waarde van je motor als je verder niets hebt in te ruilen. Het gaat alleen om de verkoop van je motor als occasion. Als je naar de dealer gaat voor het laten bepalen van de verkoopwaarde dan zal dit meestal realistischer zijn dan de inruilwaarde.

Inruilwaarde

De inruilwaarde zegt het eigenlijk al: de waarde van de motor wanneer je hem besluit in te ruilen. Deze waarde kan door motordealers worden bepaald, maar kan echter per bedrijf verschillen. De hoogte van het bedrag zal vooral afhankelijk zijn van de vraag van de dealer.

waarde motor

Inruilwaarde bepalen door dealer

Als je wil weten hoeveel je motor waard is dan kun je een bezoek brengen aan een dealer. Echter hoeft dit niet altijd de beste manier te zijn, aangezien een dealer van motoren de prijs berekend op basis van de verkoopprijs van een nieuwe motor. Tevens is de kans dat je een korting ontvangt er klein, aangezien het bedrijf de motor weer moet verkopen.

Motorwaarde online bepalen

Een heel gemakkelijke manier om zelf de waarde van je motor te bepalen is een online waarde check te doen. Op deze manier krijg je de verkoopwaarde. Via verschillende websites is het mogelijk om je motor aan te melden, om vervolgens binnen een dag de waarde van je motor te krijgen. Je zit nergens aan vast om je motor te verkopen, echter mocht je tevreden zijn met het bedrag, dan kun je alsnog besluiten de motor te verkopen. Jij beslist of je met het bedrag akkoord gaat.

Let op, de auto inruilwaarde is een andere waarde dan bij motors.