Home » Wat is de inruilwaarde van mijn auto?

inruilwaarde van mijn auto

Wat is de inruilwaarde van mijn auto?

Ben je van plan om je auto in te ruilen, dan is het wel zo fijn om te weten wat je auto nog waard is. Maar wat is het antwoord op de vraag: ‘wat is de inruilwaarde van mijn auto?’ dat leest u hier.

Wat is de inruilwaarde precies?

De inruilwaarde is de waarde van een auto bij inruil op een nieuwer exemplaar. Het is aan te raden om bekend te zijn met de inruilwaarde, want op deze manier weet je hoeveel je voor je auto terug krijgt. Ook in het geval van occasions is het handig om te weten hoeveel de auto nog waard is. Op deze manier kan je je wagen voor een goede prijs te koop zetten of heb je een helder beeld van wat je er nog voor moet terug krijgen.

Doe een kentekencheck!

Een simpele manier om erachter te komen wat de inruilwaarde van je auto is, is de kentekencheck. Door het kenteken in te vullen krijg je een indicatie van de autowaarde. Natuurlijk is de hoogte van dit bedrag afhankelijk van een aantal factoren, zoals de leeftijd van de auto, de kilometerstand, het schadeverleden et cetera. Tevens kun je met een zogenoemde RDW check kijken wat de hoogte van de autowaarde is. Het uitvoeren van een dergelijke check biedt inzicht in het schadeverleden, de eigenarenhistorie, de kilometerstand en de APK vervaldatum. Op deze manier kan er ook een gedetailleerde waarde worden vastgesteld. Tenslotte kan door middel van het kenteken de nieuwwaarde van de auto worden bepaald. Deze waarde is ook handig om te weten wanneer je de auto besluit te verkopen, zodat je een idee hebt wat je voor de auto kunt vragen. Een te hoge vraagprijs kan immers kopers afschrikken. Doe dus altijd eerst een kentekencheck. Zo wordt je auto sneller verkocht.dagwaarde auto